nlc.hu
Egészség

Havi 90 millióba kerül a lélegeztetőgépek tárolása

Havi 90 millió forintba kerülhet a tízezernyi fel nem használt lélegeztetőgép tárolása

Gödöllőn tárolják a rengeteg tavaly felvásárolt, de fel nem használt lélegeztetőgépet, a bérleti díj havi 90 millió forint a hvg.hu szerint.
Lélegeztetőgép

Havi 90 millió forintba kerül a tízezernyi, a járvány első hullámakor fölöslegesen felvásárolt lélegeztetőgép tárolása – írja a hvg.hu.

A lélegeztetőgépeket a kormány a Teva Gyógyszergyár gödöllői telephelyén tárolta. Ez tavaly szeptemberig ingyen volt, de a korábbi megállapodás októbertől piaci alapúvá vált.

Az ingatlanegyüttes közben kétszer is gazdát cserélt, végül a Carion Befektetési Alapkezelő Zrt. vette meg, pontosabban annak akkor még nyilvántartásba vétel alatt álló Carolina ingatlanalapja.

Az állami fenntartó 7600 négyzetmétert vehetett igénybe a bérlés első ütemében. A bérleti díj havonta 74,3 millió forint, amire 13 millió forint üzemeltetési díj, valamint 3,1 millió forintos rezsiátalány rakódik. Így összesen közel havi 90 millió forintba kerül a sokszorosan túlvásárolt lélegeztetőgép-készlet raktározása.

(Kiemelt kép: MTI / Mónus Márton)

Koronavírus-járvány az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top