nlc.hu
Egészség

Alacsony fertőzési ráta Izraelben

Már ilyen alacsony a fertőzési ráta Izraelben, ahol az emberek 57 százalékát beoltották

Már jóval 1 alatti a koronavírus fertőzési rátája Izraelben, hogy a lakosság több mint 57 százalékát beoltották.

Már csak 0,71 a koronavírusos fertőzési ráta Izraelben, keddről szerdára 170 új fertőzöttet regisztráltak – adta hírül az ország egészségügyi minisztériuma.

A ráta azt jelenti, hogy egy fertőzött hány további embert fertőz meg, azaz 0,71-os mutató esetén 100 ember 71-nek adja tovább a koronavírust. Ha 1 egész feletti az érték, az a járvány heves terjedését mutatja.

 

Már csak ekkora fertőzési ráta Izraelben

Vendégek a jeruzsálemi Azura étteremben 2021. március 7-én, miután Izraelben a 40 százalékos átoltottság után megnyitottak az éttermek, bárok, kávézók a beoltottak számára (Fotó: MENAHEM KAHANA / AFP)

Izraelben keddről szerdára mindössze hárman haltak meg koronavírus okozta megbetegedésben, a súlyos állapotú betegek száma pedig 231-ről 219-re mérséklődött. Kórházban 351-en vannak koronavírus-fertőzés miatt.

Mindeközben a beoltottak száma 5,34 millióra emelkedett, a lakosság 57,2 százalékos hányadára nem egészen négy hónap alatt.

(MTI)

Ilyen a helyzet Izraelben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top