nlc.hu
Egészség

Kesztyű menstruáció idejére

Két férfi „menzeszkesztyűt” tervezett a nőknek, nagyon nem kellett volna

A vér gondolata sem tetszett a férfiaknak, „forradalmi” találmányt adtak tehát a nők kezébe, vagyis kezére. Nem gondolták végig.

Mentalitásban valahol a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján ragadt az a két német férfi, aki „feltalált” egy kesztyűt, amivel a nők kényelmesen és főleg: vérmentesen távolíthatják el a tampont. André Ritterswürden és Eugen Raimkulow óriási haverok Németországból, nagyon sokat laktak albérletben, nem egyszer nőkkel közösen. Egy baj volt csak, nőnemű lakótársaik gyakran egy-egy csepp vért hagytak maguk után, amikor menstruáltak. A férfiak ezt nem hagyhatták annyiban: piacra dobták

a rózsaszín menzeszkesztyűt, amellyel eltávolítható a tampon, betét, és amelybe rögtön bele is csomagolhatják azokat anélkül, hogy vérfoltot hagynának maguk után.

A neve Pinky Gloves és így néz ki:

Pinky Gloves

Forrás: Twitter

A srácok egy német tévéműsorban elmondták: megunták, hogy a nők vécépapírba csomagolva dobják ki használt betéteiket és tamponjaikat, és egy idő után ennek bizony szaga van, a szemetesben pedig még némi vér is látszik, ami átszivárgott a papíron. Elég „kellemetlen élmény” ez nekik, mondták. Mármint nekik, a férfiaknak. A női menstruáció.

A „megoldás” több sebből is vérzik (elnézést a szóviccért), már azon túl, hogy az egész nem más, mint egy túlméretezett háztartási kesztyű, fekete-rózsaszín „csajos” csomagolásban. Mindez 48-as csomagban, 12 dollárért, azaz majdnem 4 ezer forintért. Az internet női tagozata szerencsére nem maradt csöndes. Rengetegen a szemükre hányták, hogy nem csak hülyének nézik őket (mintha a nők nem tudnának kezet mosni vagy körültekintően tampont kidobni), de felesleges, túlárazott és a világon semmilyen problémát nem old meg. Sőt, csak erősíti a menstruációról szóló tévhiteket, azt üzenve, hogy a természetes vérzés gusztustalan.

Forrás: Yahoo Lifestyle

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top