nlc.hu
Egészség

Kerámiázik a siketvak férfi

Gyönyörű kerámiákat készít a siketvak férfi

Rengeteg követője lett a TikTokon, a videókat egy barátnője készíti róla. Kész boldogságbomba bármelyik poszt.

Kevin Crosby 33 éves, és Amerikában úgy ismerik őt, mint a DeafBlind (siketvak) keramikust. Kevint sokan kérdezik, hogy mégis így hogyan készít bármit, de ilyenkor el szokta mondani, hogy hallókészülékkel, ha nehezen is, de hall, a látását pedig úgy szokta jellemezni, hogy olyan, mintha egy zsírpapíron át nézné a világot. De a lényeg, hogy érzi az agyagot. 

@deafblindpotter

I know that there is someone out there who needs to hear this. Stay strong. It’s going to be okay.

♬ State Lines - Novo Amor

Kevint 2-es típusú Usher-szindrómával diagnosztizálták, ez egy látás- és halláscsökkenést okozó, de az értelmi képességeket épen hagyó betegség. „13 éves voltam, amikor egy futballmeccs közepén egyszer csak mintha »lekapcsolták volna a villanyt«” – emlékszik vissza a betegsége kezdetére a férfi.

@deafblindpotter

Are you up for the challenge?

♬ original sound - Cedars Mind

Kevin 2020 nyarán kezdett el kerámiákat készíteni, úgy érezte, lelkileg is helyrebillenti, ha újra belevág abba, amit gyerekként is szeretett. A munkáját elkezdte megosztani a TikTokon, ahol már 254 ezren követik. A videókat egy barátnője készíti a fiúról. 

@deafblindpotter

A fun custom mug I did for James with leaf imprints! Really loved making this shape 🙂 ##ceramics ##pottery ##deafblind

♬ London's Song - Matt Hartke

(GMA)

Csak pozitívan: 

Gyönyörű kerámiákat készít a siketvak férfi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top