nlc.hu
Egészség

Online foglalás a koronavírus-oltásra

Elkezdték kiküldeni az SMS-eket az internetes oltásfoglalásról, 70 ezer ember kap üzenetet

Tesztjelleggel elindult az online időpontfoglalási rendszer az oltásra, már érkeznek az SMS-ek.
Koronavírus-oltópont

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az egyetemi oltópontokon kísérleti jelleggel kipróbálnak egy internetes foglalási rendszert. Ez a lehetőség első körben 70 ezer Budapesten, Pécsen, Debrecenben és Szegeden, valamint e városok környékén élő regisztrált előtt nyílik meg.

A foglaláshoz szükséges SMS-eket szerdán már el is kezdték kiküldeni, a hvg.hu pedig megmutatta, mi szerepel az üzenetben:

„Tisztelt Oltásra Regisztrált! Tájékoztatjuk, hogy a COVID19 fertőzés elleni vakcina beadásához Önnek regisztrációjakor ehhez a telefonszámhoz megadott TAJ számmal egyéni oltási online időpontfoglalásra van lehetősége, április 22-én 16:00 óráig. Kérjük foglaljon oltási időpontot az eeszt.gov.hu oldalon! (Kérjük az időpont foglalásnál vegye figyelembe, hogy a foglalt időpont módosítására az elektronikus felületen már nincs lehetőség.) Az oltás Shinopharm vakcinával történik. Kérjük, hogy az oltóponton a foglalt időpontban pontosan szíveskedjen megjelenni és ha teheti, hozza magával a kinyomtatott és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet a koronavirus.gov.hu honlapról le tud tölteni. Nincs teendője, amennyiben Ön már megkapta az oltást vagy az elmúlt 3 hónapban koronavírusos volt. Amennyiben oltására bármilyen okból nem kerül sor, a későbbiekben is megkaphatja az oltást.”

Akik megkapták az SMS-t, azok csütörtökön 16 óráig a weboldalra belépve láthatják, hol, mikor jelentkezhetnek oltásra jövő hétfőn, kedden vagy szerdán. Az oltópontokon kínai Shinopharm-vakcinával oltanak.

György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője azt mondta: a regisztrációk eredményeit csütörtökön értékelik, ha a próbaüzem tapasztalatai kedvezőek lesznek, minden kórház oltópontjára online időpontfoglaló felületet nyitnak.

(Kiemelt kép: MTI/Vajda János)

További hírek az oltásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top