nlc.hu
Egészség

Egészséges tavaszi zöldséges vacsora receptek

3 könnyű és laktató tavaszi zöldséges vacsora szendvics helyett

Mennyei könnyű csicseriborsós lepény, ízletes lencse ropogós és pikáns fokhagymás canellini sült koktélparadicsommal – isteni és gyors vacsorák unalmas szendvicsek helyett. Mutatjuk, hogyan készítheted el őket!

A pandémia miatt sokkal nagyobb hangsúly van azon is, hogy mi kerül a tányérunkra, és az, hogy milyen vitaminokkal erősítjük az ellenálló képességünket.

Gyors vagy egészséges vacsora? Nem kell lemondanod egyikről sem!

A változatos étrend és a vitamindús táplálkozás a home office idején könnyebben kivitelezhetőnek tűnik, azonban ez nem feltétlenül van így: mivel nincs meg a megszokott kerete a napunknak, reggel nem indulunk el a munkába, délután pedig nincs honnan hazaérkezni, ezért a munkaidőnk könnyen belenyúlhat az estébe is. Ezáltal azonban az étkezések is kapkodóvá válhatnak, és a vacsorát is letudhatjuk egy-egy szendviccsel. Megértjük, ha sem időd, sem kedved nincs hosszasan időzni a konyhában, de ez nem jelenti azt, hogy a szendvics az egyetlen megoldás.

Ha néhány perccel több időt szánsz a vacsorád elkészítésére, nemcsak finom, hanem egészséges fogásokat tehetsz az asztalra. Erre nyújtanak tökéletes megoldást a konzerv, valamint a fagyasztott zöldségek, amik a frissekhez hasonlóan rengeteg értékes tápanyagot és vitamint tartalmaznak, és mindig kéznél vannak. Most 3 olyan receptet mutatunk, amikkel amellett, hogy nem kell lemondanod az egészséges vacsoráról, még másnap ebédre is tökéletes fogások lehetnek – ha marad belőlük.

Édesburgonyás-csicseriborsós lepény fetás joghurttal

Ha meleg vacsorára vágysz, de este már nem szeretnél hosszasan a konyhában időzni, ez az édesburgonyás-csicseriborsós lepény a neked való!

Hozzávalók:

·         1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

·         1 nagy édesburgonya

·         2 gerezd fokhagyma

·         1 kis hagyma

·         1 teáskanál őrölt római kömény

·         1 teáskanál őrölt koriandermag

·         ½ teáskanál cayenne bors

·         1 csokor petrezselyem

·         1 doboz görög joghurt

·         5 dkg feta

·         1 tojás

·         2-3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

·         só, bors

·         olaj

Édesburgonyás-csicseriborsós lepény fetás joghurttal

Édesburgonyás-csicseriborsós lepény fetás joghurttal (Fotó: Bonduelle)

Elkészítés:

Hámozd meg az édesburgonyát, és reszeld le egy nagy lyukú reszelőn. Ezt követően törd össze a csicseriborsót egy villával, majd add az édesburgonyához az apróra vágott hagymával, fokhagymával és a fűszerekkel együtt.

Üsd bele a tojást, és adagolj hozzá annyi lisztet, hogy lepényeket tudj belőle formázni. Fogj egy serpenyőt, önts bele kevés olajat, és alacsony-közepes lángon süsd meg a lepényeket, oldalanként 8-10 percig. Amíg sül, addig törd össze a feta sajtot, keverd el joghurttal, és tálaláskor kanalazz belőle a zöldséges fasírt mellé.

Lencse ropogósok zöldsalátával és paradicsom chutney-val

Ha este már nem szeretnéd bekapcsolni a sütőt, de valami laktató, mégis könnyű vacsorára vágysz, ezt a receptet készítsd el!

Hozzávalók:

·         1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

·         1 piros kaliforniai paprika

·         1 hagyma

·         1 tojás

·         5 dkg liszt

·         1 csokor petrezselyem

·         2 teáskanál füstölt pirospaprika

·         1 doboz rukkola, madársaláta vagy más zöldsaláta

·         1 nagy lila hagyma

·         0,5 kg paradicsom

·         50 ml vörösborecet + egy kevés a salátához

·         2 evőkanál barna cukor

·         só

·         bors

·         olívaolaj

·         napraforgó olaj

Lencse ropogósok zöldsalátával és paradicsom chutneyval

Lencse ropogósok zöldsalátával és paradicsom chutney-val (Fotó: Bonduelle)

Elkészítés:

A paradicsom chutney-hoz vágd apróra a lila hagymát, kockázd fel a paradicsomot, és egy serpenyőben pedig karamellizáld meg a cukrot, majd dobd bele a lila hagymát. Ha szépen bevonta a hagymát a karamell, keverd hozzá az ecetet és a paradicsomot, majd forrald kis lángon addig, amíg besűrűsödik.

Ez után fogj egy tálat, és a lecsepegtetett lencsét törd össze villával, add hozzá az apróra vágott kaliforniai paprikát, a hagymát és a petrezselymet. Üsd bele a tojást, add hozzá a lisztet és a füstölt pirospaprikát, sózd, borsozd, majd alaposan keverd össze, és tedd a hűtőbe 15 percre.

Ha letelt a negyedóra, formázz a masszából pogácsákat, tedd egy tálba, locsold meg olívaolajjal és vörösborecettel, majd kínáld salátaágyon, paradicsom chutney-val.

Pita fokhagymás canellini babpürével, sült koktélparadicsommal és cukkinivel

Ez a canellini laktató, egészséges és nagyon gyorsan elkészül, így percek alatt mennyei vacsorát tehetsz az asztalra.

Hozzávalók:

·         1 doboz Bonduelle Vapeur Cannelini fehérbab

·         4 db pita

·         1 cukkini

·         fél citrom

·         1 gerezd fokhagyma

·         fürtös koktélparadicsom

·         5 dkg pisztácia

·         chilipehely

·         friss menta

·         olívaolaj

·         só, bors

Pita fokhagymás canellini babpürével, sült koktél-paradicsommal és cukkinivel

Pita fokhagymás canellini babpürével, sült koktél-paradicsommal és cukkinivel (Fotó: Bonduelle)

Elkészítés:

Fogj egy tepsit, tedd bele a koktélparadicsomokat, és a karikára vágott cukkinit, locsold meg őket olívaolajjal, sózd, borsozd, borsozd, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd 10-15 percig. Ha megsültek, vedd ki a zöldségeket, és a helyükre tegyél olívaolajjal meglocsolt pitákat, és 5 perc alatt süsd őket készre.

Közben pürésítsd a babot, keverd hozzá az olívaolajat, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, majd fűszerezd sóval, borssal.

Amikor a piták már aranybarnára sültek, kend meg őket a babpürével, tegyél rá néhány szem sült paradicsomot és cukkinit, majd szórd meg fenyőmaggal, locsold meg olívaolajjal, és hintsd meg egy kevés meg chilipehellyel.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top