nlc.hu
Egészség

Kétszáz felett a halottak száma

Még mindig kétszáz felett a koronavírusban elhunytak száma

Még mindig 200 felett az elhunytak száma, az oltás halad. Hatalmas Sinopharm szállítmány érkezett.

A kormányzati koronavírus tájékoztató oldal vasárnap reggeli közleménye szerint folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 596 129 fő, közülük 1 621 420 fő már a második oltását is megkapta. 2796 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 769 518 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 212 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 625 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 482 207 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 260 686 főre csökkent. 6284 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 790-en vannak lélegeztetőgépen. A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. A regisztráltak száma már meghaladta a 4,4 milliót és 73 százalékuk már megkapta az oltást. Akinek még nincs időpontja oltásra, akár ma is könnyedén lefoglalhatja az online időpontfoglalón hétfő, kedd, szerdai napokra a kórházi oltópontokra. A szombaton érkezett 600 ezer adag Sinopharm vakcinát már szállítják ki a következő napok oltásaihoz.

Még mindig kétszáz felett a koronavírusban elhunytak számaPénteken megnyílt az online oltási időpontfoglaló. Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti, a Sváby Andrásnál működő Sinopharm vakcinával történő oltásra van kinyitva. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra. 

Magyarország az egymillió főre vetített halottak számában a járvány kezdete óta: 

 

Az nlc szerkesztősége buzdít mindenkit, hogy ha hívják, menjen és oltasson, fogadja el a vakcinát. A mellékhatások könnyed megfázásnak tűnhetnek a kórházi lélegeztetéshez képest. Ahogy azt rengeteg szakember megfogalmazta már: csak az oltással vethetünk véget a világszerte tomboló koronavírus-járványnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top