nlc.hu
Egészség

Áttörés a rákgyógyításban egy 17 éves magyar diáktól

Rákgyógyítás: egy 17 éves magyar fiú ért el áttörést

Seitz Erik naponta 4-5 órán át is kutatja a daganatos megbetegedéseket és azok gyógymódjait.
Seitz Erik

A rák gyógyításában ért el áttörést egy 17 éves magyar fiú – számolt be az RTL Híradó. A pannonhalmi gimnazista a Semmelweis Egyetem kutatócsoportjának legfiatalabb tagja. Tavaly januárban került kapcsolatba a rákkutatással, amikor beválogatták a Nemzetközi Kémiai Torna magyar delegációjába. Ezután nyílt lehetősége arra, hogy csatlakozzon a kutatócsoporthoz.

A rákos áttétek kialakulását akarjuk megelőzni, ami azt jelenti, hogy az emberi testen belül egyik szövetből a másikba átterjedjen egy ráktípus. Egy új fehérjét találtam, amely lehetséges gyógyszercélpont. De ez csak számítógépalapú adat, úgyhogy még a gyakorlatban is alátámasztásra szorult” – mondta el Seitz Erik.

Felfedezésével elméletileg leállítható az áttétek képződése a daganatos betegeknél. Hogy ez a gyakorlatban is működik-e, még nem tudni, de hamarosan egy biotechnológiai cég is megvizsgálja a fiú felfedezését.

Családja nagyon büszke rá. Édesanyja nem tartja csodagyereknek, hiszen mint mondta, már kicsiként is nagyon tudatos volt, mindig is orvosnak készült.

Kiemelt kép: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top