nlc.hu
Egészség

A járvány óta ritkábban zuhanyozunk

Felmérés: kevesebbszer állunk zuhany alá a járvány óta

A járvány a tiszta ruhák felvételére és a hajmosási gyakoriságunkra is rossz hatással van.

Sokkal több időt töltöttünk otthon az elmúlt évben, de úgy fest, a megnövekedett otthoni időt nem a fürdőszobánkban töltöttük, sőt. Egy friss brit tanulmány szerint 17 százalékkal zuhanyozunk és fürdünk kevesebbszer, mint a pandémia előtt, az emberek 25 százaléka döntött úgy, hogy elég lesz ritkábban hajat mosnia, harmaduk pedig nem érzi úgy, hogy minden nap szükséges volna tiszta ruhát húznia – idézi a 24.hu.

Kevesebbet zuhanyzunk a járvány óta (fotó: Pixabay)

Kevesebbet zuhanyzunk a járvány óta (fotó: Pixabay)

A válaszadók fele már odáig is eljutott, hogy a haját sem igazítja meg reggelente, kétharmaduk pedig sokkal ritkábban nyúl a sminkkészletéhez. Minden tizedik ember azt mondta, hogy a fogát viszont gyakrabban mossa, de ugyanennyien mondták azt is, hogy ők ritkábban, úgyhogy ez végül kiegyenlítődött, vagyis legalább fogat ugyanannyiszor mosunk most is, mint a járvány előtt. Korábban már kiderült, hogy az ételfogyásztási szokásainkra is hatással volt a járvány.

Zuhanyozásról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top