nlc.hu
Egészség

Időpontfoglalás AstraZeneca-oltásra

AstraZeneca-oltásra is lehetett időpontot foglalni, aztán meggondolták magukat

AstraZeneca vakcina

Különösebb hírverés nélkül bukkant fel az EESZT-ben (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) a lehetőség, hogy a regisztráltak időpontot foglaljanak AstraZeneca oltásra. Először a 444 egy olvasója szúrta ki, hogy bővült a lehetőség. Egy másik olvasójuk később jelezte, hogy az asztali böngészőkön nem lehet májusi időpontot foglalni, okostelefonon nézve azonban igen, AstraZenecára is.

Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni, és a véglegesített foglalása már nem módosítható – emlékeztet a lap. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy a második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. 

A Blikk már azt írja, a lehetőség csak pár óráig volt elérhető, azóta eltűntek az astrás időpontok. Az EESZT oldala is furcsán viselkedik: “hiába vagyunk bejelentkezve, előre foglalni csak a mai időpontokra lehet, emellett az oltópontok elérhetősége is korlátozott”.

Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top