nlc.hu
Egészség

Telefonon keresztül mentették meg a fuldokló nő életét

Telefonon keresztül mentették meg a fuldokló nő életét a mentők

Mentőhelikopterrel, stabil állapotban szállíthattak kórházba a fuldoklót.
Késelés egy miskolci kórházban: beteg szúrta meg az ápolónőt

Félrenyelt az a 75 év körüli nő, aki hozzátartozója szeme előtt vált eszméletlenné pillanatok alatt ma reggel, egy dél-dunántúli helyszínen, írta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalukon.

Azt írják, hogy a bejelentőt ugyan hallhatóan megviselte fuldokló szerette látványa, minden erejét összeszedte és pontosan követte rutinos mentésirányítónk instrukcióit, amik ennek ellenére sem hoztak sikert.

A diszpécser eközben több mentőegységet és a percekre levő háziorvost is riasztotta segítségül, ám a nő állapota tovább romlott és végül meg kellett kezdeni a beteg újraélesztését is. A hős hozzátartozót a háziorvos váltotta az életmentésben, amit a rövid időn belül érkező mentők emelt szintű ellátása követett. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, a bejelentő mégis meg tudta menteni hozzátartozója életét, akit mentőhelikopterrel, stabil állapotban szállíthattak kórházba.

Fotó: Unplash

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top