nlc.hu
Egészség

Vírus miatt lebénult fiú

Hat hónapig volt intenzíven egy vírus miatt lebénult fiú, aki ma már focizik

Josh szervezetét egy enterovírus támadta meg, amitől teljesen lebénult.

Egy kisfiú, akit egy ritka és gyakran halálos kimenetelű gyermekbénulás-szerű vírus bénított le, csodák csodájára  felépült, és az egy évig tartó kezelés után két lábon jött ki a kórházból. Anyja, Karen Waterworth attól tartott, hogy Josh nem éli túl az enterovírus-fertőzést, amelynek következtében az egész gerincvelője begyulladt és súlyos légzési nehézségei lettek.

Hat hónapig volt intenzíven egy vírus miatt lebénult Josh, aki ma már focizik

Hat hónapig volt intenzíven egy vírus miatt lebénult Josh, aki ma már focizik (Fotó: Unsplash)

Josh még csak két és fél éves volt, amikor a vírus megtámadta szervezetét, egy évig volt kórházban, ebből több hétig küzdöttek az életéért. Felépülése annak a rehabilitációnak volt köszönhető, amelyet egy nyugat-sussexi neurológiai központban kapott. A kisfiú ma már barátaival focizik, szeretne focista lenni, ha felnő. Édesanyja azt mondja, még mindig meg kell csípnie magát, hogy nem álmodik, amikor látja fiát játszani a pályán.

A fertőzés légúti tünetekkel, enyhe lázzal kezdődött 2016-ban. Pár nappal később a jobb karja lebénult, majd remegni kezdett – ekkor diagnosztizálták nála a betegséget, amelyet a D68-as enterovírus okozott nála. Josh hat hónapig volt a gyermekintenzíven, ebből három hónapig válságos volt az állapota. A rémálmot végül egy plazmacsere oszlatta el, akkor kezdett javulni a fiú állapota, és lekerült a lélegeztetőgépről.

A rehabilitáció aztán otthon folytatódott, alvás közben egy bébiőr segítségével kellett figyelni a légzését, amit a járvány alatt a szülők tettek meg. Karen mindenki figyelmét szeretné felhívni erre a ritka, ám nagyon súlyos betegségre, ami izomgyengeséggel kezdődik.

(via)

Hihetetlen gyógyulások

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top