nlc.hu
Egészség

Megszűnik a Szadai Szafari Park

Megszűnik a Szada Szafari Park, az önkormányzat nem adta meg az állatkerti minősítést

Alig egy éve nyitott, már be is zár a Szadai Szafari Park.
állatkert, oroszlán

A Budapest Környéke azt írja, hogy a cirkuszos Richter família által létrehozott Szada Szafari Park sikeresen indult, de nem sokkal később botrányok árnyékolták be a parkot. Rejtélyes körülmények között egy éjszaka két elefánt is elpusztult, engedély nélkül temették el őket és még az agyarukat is levágták. Az önkormányzatnak elege lett, a park üzemeltetői másik településre mennek.

Szada Szafari Park elutasította az állatkerti minősítéshez szükséges kérelmet, így a továbbiakban ellehetetlenül a szafaripark üzemeltetése, és ezáltal közel 100 állat sorsa vált bizonytalanná – írják a park közösségi-oldalán.

Korábban több furcsa eset is beárnyékolta a park népszerűségét: a nyitás után nem sokkal például egyetlen éjszaka alatt, rejtélyes körülmények között két elefánt is elpusztult a Szada Safari Parkban. Rendőrségi ügy lett belőle, ráadásul az is kiderült, hogy engedély nélkül ásták el a tetemeket, amelyeknek az agyarait eltávolították. Az önkormányzat most úgy döntött, hogy elutasítja az állatkerti minősítéshez szükséges kérelmet.

A park üzemeltetői jelenleg új helyet keresnek Magyarország első és egyetlen szafariparkjának.

Fotó: Pexels (A kép csak illusztráció)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top