nlc.hu
Egészség

12 éves korában kezdett el egy kanadai lány

12 éves korában kezdett el őszülni, sokáig szégyellte magát miatta

A kanadai Lauren Midgleynek az a célja, hogy másokat is arra bátorítson, vállalják az ősz hajszálaikat.

Lauren Midgley ugyan még csak a húszas éveiben jár, de hajában rengeteg az ősz hajszál. Ezt ma már bátran vállalja, de nem mindig volt ez így. 12 éves korában találta meg az első fehéres szálat, és ugyan tudta, hogy a családjában bizony a korai őszülés örökletes, mégis megijedt, és hajfestékkel próbálta eltüntetni az őszülés nyomait.

Ez azonban drága mulatság, erre édesanyjával sajnos egy idő után rá kellett jönniük. Lauren Midgley egy fodrászhoz fordult segítségért, aki azt tanácsolta, hagyja lenőni a haját, és majd megoldják, hogy gyönyörű és természetes legyen az átmenet. Ő pedig beadta a derekát, és nem is lehetne boldogabb. Abban, hogy az ősz hajszálak ne zavarják, sokat segített az is, hogy a fiatalok körében divat lett őszre festeni a hajukat, így senkinek nem tűnt fel igazán, hogy neki nem volt szüksége ilyen trükkre. Utána pedig jött a koronavírus-járvány, ami pedig elfogadottabbá tette a természetes őszülést.

Miután egy róla készült kép felkerült egy olyan Instagram-oldalra, ami azt hirdeti, hogy igenis bátran vállaljuk az őszülést, Lauren Midgley is rengeteg pozitív visszajelzést, illetve megkeresést kapott, és pár hónappal ezelőtt elindította saját oldalát is ugyanezzel a pozitív üzenettel. 

(via Index/Daily Mail) 

hajfestés

Fotó: cottonbro/Pexels

Még több cikk az ősz hajról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top