nlc.hu
Egészség

A sok hummusz emésztőrendszeri problémákat okozhat

A túl sok hummusz káros lehet az egészségre

A csicseriborsókrém vagy hummusz nagyon egészséges, de nagyobb mennyiségben emésztőrendszeri problémákat okozhat.
Hummusz

A csicseriborsóból készülő hummusz nem csak finom, de nagyon egészséges is. Kiváló növényi alapú fehérje- és rostforrás, vannak benne omega-3 zsírsavak, kalcium, magnézium, vas, cink, valamint a B-vitamin legtöbb fajtája.

Ám akármennyire is egészséges, nem ajánlott túlzásba vinni a hummusz fogyasztását, mert problémákat okozhat – mondta Heather Hanks dietetikus az Eat This, Not That magazinnak.

A csicseriborsó megemésztése egyeseknek túlságosan megterhelő lehet, ami gyulladást okozhat az emésztőrendszerben. Ha puffadást, túlzott bélgázképződést, refluxot és hasi fájdalmat tapasztalt tapasztalsz magadon, ez biztos jele annak, hogy túlzásba vitted hummusz fogyasztását.

Nehéz meghatározni, hogy mennyi hummuszt ehetsz gond nélkül, mivel egyesek hozzászoktak a nagyobb mennyiségű rosthoz, mások viszont nem. A jó hír viszont azt, hogy hozzá lehet szoktatni a szervezetet a több rosthoz.

A szakértők azt tanácsolják, hogy ha most kezded el bevinni az étrendedbe a hummuszt – vagy más rostban gazdag élelmiszert – először néhány evőkanálnyi mennyiséggel kezdd, és igyál hozzá sok vizet. Aztán lassan, fokozatosan, lehet növelni az adagot.

(Kiemelt kép: Pixabay/djpresc16)

Csicseriborsós receptek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top