nlc.hu
Egészség

Elkapkodják a vécépapírt az ausztrál Amazonon

Tudod, mi a legkeresettebb termék most az Amazonon? Természetesen a budipapír

Csak hétnapos lesz az ausztrál karantén, mégis megindult a pánikvásárlás.
Vécépapírhiány

Egyhetes „villámkarantént” rendeltek el Ausztráliában, Victoria államban: a következő hét napban a lakosok csak munka, oktatás, alapvető cikkek beszerzése, testmozgás, orvosi ellátás és oltás miatt hagyhatják el otthonukat. Ahogy arra számítani lehetett, megrohanták a szupermarketeket és az online boltokat. Az első, ami elfogyott – pont, mint tavaly márciusban –, az a vécépapír.

Ennek másik folyománya (bocsánat a szóviccért), hogy az ausztrál Amazon első három legkeresettebb terméke a háztartás szekcióban szintén vécépapír. Akkora a roham, hogy az egyik márka kínálata el is fogyott. Elképesztő mennyiségben rendelnek még arcmaszkokat és törlőkendőket is – írja a Yahoo Lifestyle. Az ausztrál közösségi média persze megtelt duzzogó kommentekkel; a többség azon háborog (jogosan), hogy az elmúlt egy évben már bebizonyosodott, hogy a pánikvásárlásra semmi ok és nem is old meg semmit. Az áruházláncok is igyekeznek felhívni mindenki figyelmét, hogy az alapvető cikkek nem fogynak majd el, és mindenki őrizze meg a nyugalmát. Az Amazon közben elkezdte ingyen házhoz szállítani a Quilton márkájú vécépapírt, és még maszkokat is adnak hozzá ajándékba.

Azt azonban még mindig nem tudni, miért pont a vécépapírra utaznak a pánikvásárlók.

Kiemelt kép: Jeremy Hogan/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top