nlc.hu
Egészség

Részeg sofőr gázolta el a 13 éves lányt

Egy részeg sofőr miatt szertefoszlottak a 13 éves Lúcia álmai

A 13 éves kiskunhalasi lányt egy részeg autós gázolta el, és a sérülései miatt le kellett mondjon az álmairól.
Az elgázolt 13 éves lány biciklije az úttesten Kiskunhalason

A kiskunhalasi Lúciának versenytáncosként komoly tervei voltak, de egy ámokfutó gázoló miatt örökre búcsút mondhat az álmainak a tinédzser – írja a Blikk.

A bicikliző Lúciát egy ittas autós ütötte el 2019-ben Kiskunhalason, és mintegy 30 méteren át vonszolta az autó alá került gyereket, majd segítségnyújtás nélkül próbált elmenekülni. A lány bő három hetet töltött kórházban, aztán további négy hónapot feküdt mozdulatlanul otthon. Szerencsére a sérülései maradandó fogyatékosság nélkül gyógyultak.

Sokáig mankóval tudtam csak közlekedni, szinte újra meg kellett tanulnom járni. Időjárás-változáskor még szokott fájni a lábam, de már viszonylag jól vagyok. Ennek ellenére sajnos a táncot abba kellett hagynom, fájdalom nélkül egyelőre futni sem tudok. Az orvosok szerint bármi megtörténhet, de nem kecsegtetnek túl sok reménnyel. Egy csapásra veszítettem el a régi életem

– mondta a fiatal lány.

A büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntettén kívül minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével és ittas járművezetés vétségével is vádolja.

Lúcia többször is találkozott a közelükben lakó férfival a baleset óta, de egyszer sem szólt hozzá, és rosszul esik neki, hogy még bocsánatot sem kért.

(Kiemelt kép: rendőrség)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top