nlc.hu
Egészség

Társai segítették a rákos tinilányt a futóversenyen

Megható: rákbeteg csapattársuknak segítettek a futóversenyen

Az évadzáró versenyen a rákkal küzdő lány is szerepelt a váltóban, és ezzel régi nagy álma valósult meg.
Rákbeteg lány futás

Yeva Klingbeil atlétikai pályafutása derékba tört, miután a 18 éves lánynál rabdomioszarkómát, egy ritka daganatos betegséget diagnosztizálták, amely az izomsejteket támadja meg.

A New York-i Shen Középiskolába járó 18 éves lány hónapokig tartó kemoterápián és sugárkezelésen esett át, emiatt nagyon legyengült. De nézőként eljárt az edzésekre, hogy találkozhasson a barátaival. Sajnos a járvány miatt ezek az alkalmak elmaradtak, és a lány más rossz hírt is kapott: kiújult a daganat a szervezetében, ezért újabb kemoterápiás kezeléseken kell átesnie.

A nehézségek ellenére az edzője szólt neki, hogy csatlakozzon a csapattársaihoz a szezonzáró futáson. Azt kérte a rákbeteg lánytól, hogy ő legyen a 4×100 méteres váltófutás utolsó embere, mert tudta, hogy a lány elsős kora óta figyeli a végzős futókat, és mindig is arra vágyott, hogy egyszer ő is utolsó évesként futhasson a évadzárón.

Május 24. volt Klingbeil nagy napja, de sajnos aznap is kemoterápiája volt. Mégis elment az atlétikai stadionba, egy év elteltével újra felhúzta a csapata mezét, és kiment a pályára. Amikor rá került a sor, mellé állt három csapattársa, végigsegítették a pályán, majd közösen lépték át a célvonalat. Megható pillanatok következnek:

A szívszaggató jelenetet tovább fokozta, hogy a befutó után a középiskola teljes atlétikai különítménye körbeállta a rákkal küzdő lányt, és a nevét kiabálták.

„Óriási meglepetés volt – mondta a lány –, és ez tökéletes befejezése volt a középiskolai atlétikai karrieremnek.”

(GMA)

(Kiemelt kép: Twitter/ShenAthletics)

Megható sportteljesítmények:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top