nlc.hu
Egészség

Máshol kezelik a Péterfy rákbetegeit

Fél éve nem működik a Péterfy Kórház onkológiája: a betegek nehezen viselik a változást

A kórház mindvégig azt állította, hogy az ellátás zavartalanul működik.

A 444 írta meg, hogy valóságban azonban a Péterfy betegeit az elmúlt fél évben a Szent László Kórházban látták el. A kórház vezetése nem árulta el. hogy ez a helyzet meddig fog tartani.

A cikkből kiderül, hogy tavaly októberben felújítási munkálatok kezdődtek a VII. kerületi Péterfy Kórházban, ami miatt a kórházban működő onkológiai osztályt a fül-orr-gégészettel költöztették össze.

Ez sem volt könnyű helyzet, de az osztályon dolgozó orvosok és ápolók legalább tovább végezhették a munkájukat. Később azonban, 2021 márciusában a fül-orr-gégészeten is megkezdődött a felújítás, ekkor az intézmény vezetése úgy döntött, a Péterfy Onkológia betegeit a Dél-Pesti Centrumkórház – Szent László Kórház onkológiai osztálya fogja ellátni.

Gyerektartásért perelte magatehetetlen volt feleségét egy férfi

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Bár minőségi romlást nem jelent a betegek számára, ugyanakkor pszichésen megviseli őket az orvosváltás, ugyanis az onkológiai betegek általában kötődnek, ragaszkodnak az orvosaikhoz, akik kezelni kezdik őket. A legrosszabb esetben mindez akár azt is eredményezheti, hogy a beteg a kezelés leállítása mellett dönt. A 444 értesülései szerint ez a Péterfy átirányított onkológiai betegei körében is megesett.

De az orvosoknak is nehéz a mostani helyzet, hiszen az onkológia helyett a belgyógyászaton dolgoznak, amihez megvan ugyan a szükséges képesítésük, de a szakterületük az onkológia. Az onkológiai szaknővérek is más osztályon dolgoznak.

A körülmények miatt fennáll a veszélye, hogy az érintett dolgozók besokallnak és felmondanak. Ez pedig az onkológiai osztály megmaradását veszélyeztetné, írja a 444.

Még több hír a magyar egészségügyből:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top