nlc.hu
Egészség

Járvány-stresszre is jó a lovasterápia

Egyre többen választják Amerikában a lovasterápiát a mentális zavarból való gyógyuláshoz

A járvány okozta helyzet egyre több ember mentális egészségére hat.

A járványhelyzet nemcsak Magyarországon, de világszerte rossz hatással volt az emberek mentális egészségére.

Míg nálunk egyre nehezebb időpontot kapni pszichológusokhoz és pszichiáterekhez, addig az Egyesült Államokban sem sokkal jobb a helyzet és egyre többen keresnek alternatív terápiákat is.

Az egyik, a lovasterápia ami nagyon népszerű lett, mondja egy kaliforniai központ tulajdonosa, Sabine Niederberghaus, aki a koronavírus betörése után alakított ki egy speciális, a járványhelyzet miatti szorongásra választ adó programot.

Egyre többen választják Amerikában a lovasterápiát a mentális zavarból való gyógyuláshoz

Egyre többen választják Amerikában a lovasterápiát a mentális zavarból való gyógyuláshoz (Unsplash)

Maga Sabine az, aki lovat rendel egy pácienshez, célja pedig, hogy visszanyerje, vagy felépítse önbizalmát a lóval való munka során. A program rengeteget segített depressziós, szorongással küzdő és PTSD-ben szenvedő betegeken is.

A lovasterápia nálunk is ismert és segíthet abban, hogy az ember vezetői kompetenciákat szerezzen, miközben saját magát is jobban megismeri. A lovak különleges érzéke miatt az ember úgy érzi, tükörbe néz, amikor velük foglalkozik, kommunikál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top