nlc.hu
Egészség

DNS-teszt és örökbefogadás

DNS-tesztnek köszönhetően találta meg 33 évvel ezelőtt örökbe adott fiát

18 évesen adta örökbe fiát a nő.

Melanie Pressley egy DNS-tesztnek köszönhetően találta meg fiát, akit 33 évvel ezelőtt örökbe adott. Az asszony három évtizedig tűnődött azon, vajon hol lehet gyereke, akiről lemondott. Kérdéseire végül egy teszt adta meg a választ.

DNS-tesztnek köszönhetően találta meg 33 évvel ezelőtt örökbe adott fiát

DNS-tesztnek köszönhetően találta meg 33 évvel ezelőtt örökbe adott fiát (Fotó: Unsplash)

Pressley 1988-ban, 18 éves korában szülte meg Greg Vosslert. Mivel anyagilag nem tudott gondoskodni róla, talált egy örökbe fogadó ügynökséget, aki megfelelő otthont biztosítottak a fiú számára.

Miután lezárták az örökbefogadást, a nőnek csupán egy fotója maradt az újszülött fiáról. Gyászos időszakon ment keresztül, ami hátralévő életére is rányomta a bélyegét.

A most 33 éves Greg megtudta, hogy gyerekkorában örökbe fogadták, és kíváncsi volt származására. Miután 2018-ban apa lett, úgy döntött, hogy végeztet egy DNS-tesztet, hogy megismerje genetikáját, családja kórtörténetét. Mindeközben a nő is kapott lányától egy DNS-teszt ajándékkártyát születésnapjára, aki szintén kíváncsi volt, örökölte-e anyjától a tüdőrákra való hajlamot. Kiderült, a két teszt rendkívül sok hasonlóságot mutatott (valószínűleg a tesztet végző cég arra is tett külön vállalást, hogy felkutatja az elveszett rokonokat, ugyanis a webhelyen volt opció arra, hogy ilyen mérvű hasonlóság esetén a felek felvegyék egymással a kapcsolatot.)

Pressley Greg születésnapjának időpontjából jött rá végérvényesen, hogy örökbe adott fiáról van szó. Felvették egymással a kapcsolatot, majd személyes találkozásra is sor került idén júniusban, Pressley otthonában, Ohio államban, és a férfi rögtön összebarátkozott féltestvéreivel, Pressley pedig unokáival.

„Olyan, mintha egy tündérmese vált volna valóra”, nyilatkozta a nő.

(via)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top