nlc.hu
Egészség

A Margitszigeti Kavicsok költöztetése

Költözik a maradék tízezer Margitszigeti Kavics, önkéntesek segítségét várják

Végleges helyre költöztetik a koronavírusban elhunytaknak emléket állító Margitszigeti Kavicsokat, de önkéntesek segítségét várják a maradék 10 ezer kavics áthelyezéséhez.
Margitszigeti Kavicsok

A Margitszigeti Kavicsok a koronavírusban elhunyt honfitársainknak állítanak emléket. A kezdeti 22 409 kavics mára több mint 30 ezerre bővült. A Margit híd és az Árpád híd között láncot alkotó emlékkövek Budapest Főváros közreműködésével végleges helyet kapnak a sziget szívében, a Rózsakertben, ahol a hozzátartozók nyugalomban emlékezhetnek meg szeretteikről. Mindegyik kavicson két szám található: az egyik egy sorszám, a másik az elhunyt életkora.

Augusztus végén, az első önkéntes akció során, több mint 20 ezer kavicsot sikerült letisztítva, a számokat újraírva kihelyezni, azonban olyan sok veszett el közülük, hogy még további három tonna kaviccsal kellet pótolni a megemlékezés láncát, ami nem várt munkát rótt a segítőkre. Bár a költöztetés jelentős része már kész, tízezer kavics áthelyezése még hátravan.

Ezért szeptember 18-án szombaton reggel 8-tól este 7-ig, és vasárnap reggel 8-tól délután 5-ig várják a szervezők az önkénteseket a Rózsakerthez a Margitszigetre. Személyenként 25 kavics áthelyezését, tisztítását és szükség esetén újraírását, vagy pótlását kérik minden önkéntestől. A szükséges eszközöket a szervezők biztosítják.

Jelentkezés és további információk a Margitszigeti Kavicsok Facebook-oldalán, az esemény Facebook-oldalán vagy messengeren.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top