nlc.hu
Egészség

Adományokból vett drogot árult egy olasz pap

Szexpartikon árulta a hívek adományaiból vett drogot egy olasz pap

Kábítószert vett a hívek adományaiből egy pap Olaszországban, a drogot pedig szexpartikon terjesztette.
Pap

Kábítószer-kereskedelem miatt letartóztattak egy papot Olaszországban, mert szexpartikon árult kábítószert – írja a Telex az Il Messaggero nyomán.

A Pratóban élő Don Francesco Spagnesi a hívek adományaiból vásárolt drogot – kokaint és gina vagy GHB néven árult szert –, amit aztán a társai által szexuális társkereső oldalakon szervezett szexpartikon árusított.

A híveknek utólag már feltűnt, hogy a pap szokatlanul gyakran szólította fel őket adakozásra, amiből állítása szerint „a rászorulókon” segített. De Don Francesco nem csak árusította, fogyasztotta is a kábítószert, ami megdöbbentette Giovanni Nerbini püspököt. Azt tudta, hogy a pap egészségügyi problémákkal küzd, de drogfüggőségre sosem gondolt volna.

Amikor a püspök számára mindenre fény derült idén áprilisban, a papot pszichoterápiás rehabilitációra küldte, illetve megvonta tőle a plébánia számlakezelési jogát is, miután gyanús pénzmozgásokat talált. A pap erre is azt mondta: „a rászorulókat” segítette a pénzből.

A plébános jelenleg házi őrizetben van.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/MART PRODUCTION)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top