nlc.hu
Egészség

5 évesnél fiatalabbak oltása Pfizerrel

Engedélyeztetné a Pfizer az 5 évesnél fiatalabb gyerekek oltását

A Pfizer a 6 hónapos és 5 éves közötti korosztályra is engedélyeztetné a koronavírus-vakcináját Amerikában.
Pfizer oltás

A Pfizer és a BioNTech várhatóan novemberben benyújtja a kérelmét az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatósághoz (FDA), hogy engedélyezzék a koronavírus-vakcinájuk használatát a 6 hónapos és 5 éves kor közötti gyerekeknél – írja a Politico. Erről Frank D’Amelio, a Pfizer pénzügyi igazgatója beszélt egy konferencián kedden.

Néhány napja a BioNTech alapítói közölték, hogy heteken belül világszerte – így Európában is – benyújtják az 5-11 éves korosztályon végzett vizsgálatok eredményeit, és kérelmezik a vakcina engedélyezését erre a korcsoportra. Az oltóanyag ugyanaz, mint amelyet a 12 év fölöttieknél használnak, de kisebb dózisú.

Gulyás Gergely a mai kormányinfón azt mondta: engedélyeztetése után az Európai Bizottság az 5-11 éveseknek is rendelne a Pfizer oltóanyagából. Mivel ehhez a beszerzéshez Magyarország is csatlakozott, nálunk is elérhető lehet az oltóanyag a korosztály számára.

(Kiemelt kép: MTI/Varga György)

Oltás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top