nlc.hu
Egészség

Az új Superman meleg és a menekültekért küzd

Az új Superman meleg és a menekültekért küzd

Az eredeti Superman, Clark Kent, valamint Lois Lane közös fia, Jonathan a DC Comics kiadótól saját képregénysorozatot kapott. Az új Superman nagyon más, mint a mindenki által ismert édesapja.

Jonathan társadalmilag érzékeny fiatalember, aki fontos problémákat karol fel. A klímaváltozás ellen küzd, tiltakozik a menekültek kitoloncolása ellen és még egy iskolai lövöldözést is meghiúsít a Superman: Son of Kal-El című képregényben. A DC bejelentése szerint hamarosan az is kiderül, hogy romantikus kapcsolatba kerül egy férfi barátjával, Jay Nakamuával – írja a 444.

Az új Superman és párja, Jay (fotó: John Timms/DC Comics)

Az új Superman és párja, Jay (Fotó: John Timms/DC Comics)

Természetesen nem az ifjú Superman az első meleg szuperhős sem a szuperhősök, sem pedig a DC szuperhősök történetében, azonban ő lesz az eddigi legismertebb képregényhős, aki a saját neméből választ magának párt. Korábban például Batman segédjéről, Tim Drake-ről, azaz Robinról derült ki hasonló a DC univerzum karakterei közül. Az ötvenes években még azzal vádolták meg a DC kiadót, hogy Batman és Robin kapcsolatának bemutatásával a homoszexualitást népszerűsíti, és ennek kapcsán még törvényt is fogadtak el arról, mit és hogyan lehet bemutatni a képregényekben. Ennek a törvénynek köszönhető a Batwoman nevű karakter bevezetése a sorozatba, ugyanis az ő karakterének segítségével akarták bizonyítani, hogy Batman heteroszexuális.

Superman máig sokakat megihlet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top