nlc.hu
Egészség

4 unokát nevel Sári néni

Egyedül, havi 110 ezer forintból neveli 4 unokáját a nagymama

A gyerekek 2 éve kerültek Sári nénihez, most öten élnek az idős nő nyugdíjából.
Sári néni

Egyedül neveli négy unokáját egy győrszemerei nagymama. Azután kerültek hozzá a gyerekek, hogy anyjuk elhagyta őket, az apjuk pedig börtönbe került – derült ki az RTL Híradó riportjából. “Ez a pénz nagyon kevés, ebből szinte semmire sem jut. Öten vagyunk nők, a tisztálkodás rengetegbe kerül” – vallotta be Sári néni.

Az idős asszony 110 ezer forintos nyugdíjából próbál mindent megadni a lányoknak, de több számlával már így is el van maradna.

A nagymama azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy dolgozna, ha tudna, de az egészségi állapota (magas vérnyomással küzd) és a kora miatt nem kap munkát, csak idénymunkát tudott végezni, de azt sem sokáig. “Szüreteltem, bodzát és levendulát szedtem. Ennyi idősen a gyárba már nem vesznek fel” – árulta el Sári néni.

Elmondása szerint napról napra élnek, csak arra költ, amire nagyon muszáj. A szolgáltatóknak már nagyon sokkal tartozik, nem tudja fizetni a számlákat. Nemrég kaptak fát egy közeli fatelepről, így most – egyelőre – van mivel fűteniük. Az idős asszony azt mondja, meleg ruhára és pénzre lenne a legnagyobb szükségük, hogy legalább az adósságaikat rendezni tudják.

Kiemelt kép forrása: RTL Híradó – videó

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top