nlc.hu
Egészség

18 méteres zuhanást élt túl

6 emeletet zuhant Zsolt a főnöke miatt

A bíróság 5 millió forintos kártérítést ítélt meg neki a munkahelyi baleset miatt, mivel a főnökétől nem kapott védőfelszerelést.
leesett

Évekre börtönbe kerülhet az a cégvezető, aki biztosítókötél nélkül küldte fel alkalmazottjait ablakkeretet cserélni. Egyik dolgozója több mint 18 méter magasból zuhant le munka közben Budapesten, 2016 augusztusában: a kerettel együtt esett ki, éppen a háztömb előtti kertbe. Mint a Tények riportjából kiderült, a férfi csodával határos módon túlélte az esést, de az 5 millió forintos kártérítést azóta sem kapta meg. Egykori főnöke ellen most vádat emeltek, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt kell bíróság elé állnia.

A védőfelszereléseket sem alkalmazták, nem is biztosították, illetve mondta, hogy azt nem kell felvenni, mert akkor mi lassabbak vagyunk, azt ne használjuk. Így senkin sem volt ilyen felszerelés” – emlékezett vissza a szerencsétlenül járt Palicz Zsolt, aki hosszú rehabilitáción van túl, ám a lába soha nem lesz olyan, mint régen. Rendes fizikai munkát többet már nem végezhet, mivel maradandó sérüléseket szerzett.

Kiemelt kép forrása: Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top