nlc.hu
Egészség

Kötelező maszkhasználat a fővárosban

A tömegközlekedésen kívül a fővárosi mozikban, színházakban is kötelező a maszk!

Karácsony Gergely főpolgármesteri hatáskörben további intézkedéseket vezetett be.

Mint ahogy arról ma beszámoltunk, ma három koronavírus-járványellenes intézkedést vezetett be a kormány. Eszerint  munkaadók szervezeteinek javaslatára a cégek előírhatják az oltást az alkalmazottaknak; közösségi közlekedésben november 1-től kötelező lesz a maszkviselés, illetve az egészségügyi intézményekben látogatási tilalmat rendelnek el, a szociális intézményekben ezt a tilalmat az intézményvezetők rendelhetik el. Karácsony Gergely főpolgármesteri hatáskörben további intézkedéseket vezetett be.

Karácsony Gergely

Karácsony Gergely fõpolgármester és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója a pesti fonódó villamosvonal elsõ elemének átadásán egy villamoson 2020. november 6-án. (Fotó:
MTI/Balogh Zoltán)

Ahogy Facebook posztjában írja, azoknál a fővárosi intézményeknél, ahol erre jogszabályi lehetősége van, elrendeli a beltéri kötelező maszkhasználatot november elsejétől. Így maszkot a tömegközlekedésen kívül biztosan hordani kell még a:

  • moziban
  • színházakban is.

Továbbá azt írja, a következő napokban a budapesti városvezetés minden fővárosi cég dolgozójának levelet küld arról, hogy aki még nem tette, a lehető leghamarabb oltassa be magát. “A fővárosi operatív törzs döntései szerint amint megjelenik a kötelező oltásról szóló kormányrendelet, a Fővárosi Önkormányzat cégeivel és intézményeivel, valamint a munkavállalói érdekképviseletekkel haladéktalanul megkezdem az egyeztetéseket arról, hogy melyek azok a közszolgáltatások szempontjából alapvető munkakörök, ahol a koronavírus elleni oltás felvételét elő lehet írni. Biztosan ilyennek gondolom az idősotthonban dolgozó, a fokozottan veszélyeztetett idősekkel kapcsolatba kerülő dolgozók majdnem teljes körét” – emeli ki a főpolgármester.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top