Egészség
Szponzorált tartalom

Támogassuk az immunrendszerünket D-vitaminnal! (x)

A nyári napfény segítségére már nem számíthat a szervezetünk, így itt az ideje, hogy tudatosan is támogassuk egy kicsit intenzívebben az immunrendszerünket!

Tényleg több D-vitaminra van szükségünk ősszel és télen?

Sokan tudják, hogy a D-vitamint, napfény hatására, a szervezetünk állítja elő. Tehát, amikor csökken a napsütéses órák száma, amikor kevesebbet vagyunk a szabadban, amikor kevesebb friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, akkor bizony többet kell foglalkoznunk a megfelelő mennyiségű vitaminok bevitelével, így a D-vitamin extra pótlásával is.

A zsírban oldódó vitaminok közé tartozó D-vitamin, valójában inkább egy hormonszerű előanyag, amely hozzájárul az immunrendszerünk egészséges működéséhez. A D1-, D2- és D3-vitaminok közül a D3-vitamin az, amelyet a szervezetünk a legjobban tud felhasználni.

Támogassuk az immunrendszerünket D-vitaminnal! (x)A D3-vitamin napfény hatására egy koleszterin alapú vegyületből, a 7-dehidrokoleszterinből termelődik a bőrünkben, így a napfény az elsődleges forrása, de azért bizonyos élelmiszerekben is megtalálható. Az állati eredetű élelmiszerek közül a tejtermékek, zsíros halak, máj és tojás is lehet D-vitamin-forrás, de ne feledjük, hogy ezeket rendszeresen és megfelelő mennyiségben kell fogyasztanunk ahhoz, hogy elegendő D3-vitamin kerüljön a szervezetünkbe.

Ez a vitamin nagyon fontos, tehát ügyeljünk rá, hogy megfelelő mennyiségben legyen a szervezetünkben, ha szükséges, akkor akár étrend-kiegészítő formájában is pótoljuk a bevitelét. Hazánkban a jelenleg érvényben lévő szakmai protokoll alapján 3 éves korig kötelező a D-vitamin rendszeres pótlása, de a felnőttek számára is kiemelten fontos, a „napfényszegényebb” időszakokban.

Miért fontos a D-vitamin?

Többek között azért, mert hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, valamint a kalcium és foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához. Továbbá hozzájárul az egészséges csontozat és izomfunkció fenntartásához. Sőt, szerepet játszik a sejtosztódásban is.  

Támogassuk az immunrendszerünket D-vitaminnal! (x)
Hogyan tudjuk pótolni?

Ma már sokféle étrend-kiegészítő található meg a gyógyszertárak, drogériák vagy a webshopok kínálatában. A választásnál vegyük figyelembe, hogy az őszi-téli időszakban sokkal nagyobb mértékben van szükségünk a vitaminpótlásra, ezért olyan vitamin kerüljön a kosarunkba, amely legalább 2000-4000 NE (nemzetközi egység) vitamint tartalmaz.

A  *Dr. Theiss D3-vitamin étrend-kiegészítő filmtabletta 2000 NE, a *Dr. Theiss D3-vitamin étrend-kiegészítő filmtabletta FORTE kiszerelésében pedig 4000 NE D3-vitamint tartalmaz egyetlen tablettában.

Az étrend-kiegészítőben található D-vitamin többek között hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, az egészséges izomfunkció és csontozat fenntartásához.
Adagolási javaslat: Felnőtteknek naponta 1 filmtabletta.

Figyelmeztetés: A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl!  A vér, illetve vizelet magas kalciumszintje vagy kalciumtartalmú vesekövesség esetén a termék alkalmazása nem ajánlott.

 

*Dr. Theiss D3-vitamin étrend-kiegészítő filmtabletta 2000 NE
*Dr.Theiss D3-vitamin FORTE 4000 NE Étrend-kiegészítő filmtabletta
* Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top