nlc.hu
Egészség

DIY-laboratórium

Saját kezével épített laboratóriumot, hogy gyógyszert gyártson a fiának

Egy kétségbeesett apa nem találta meg azt a gyógyszert, amire kétéves fiának szüksége van, épített ezért egy laboratóriumot.

Xu Wei kétéves kisfia, Haoyang egy rendkívül ritka genetikai rendellenességben, Menkes-szindrómában szenved, egy réz-anyagcserezavarban, ami miatt a fiú nem tud mozogni vagy beszélni. Az orvosok szerint csak hónapjai lehetnek hátra, Xu Wei azonban nem hajlandó lemondani a fiáról.

Házilag készített gyógyszert a kisfiának (Illusztráció: Pexels.com)

Házilag készített gyógyszert a kisfiának (Illusztráció: Pexels.com)

Mivel Kínában nem kapható az a gyógyszer, amire a fiúnak hatalmas szüksége lenne, ráadásul a pandémia miatt külföldről sem beszerezhető, a 30 éves Xu Wei úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a dolgokat.

Elhatározta, hogy saját maga készíti el a gyógyszert, amihez épített egy laboratóriumot és az internetről kezdett utánanézni a műveletnek.

Itt jegyeznénk meg, hogy ti semmiképp se kezdjetek otthoni gyógyszergyártásba, hagyjátok ezt meg a patikusoknak!

Xu családja sem lelkesedett az ötletért, ahogy barátai is próbálták lebeszélni. Végül hat hónap alatt kísérletezte ki a gyógyszert, amit előbb nyulakon tesztelt, majd magának is beadta. Csak ezután döntött úgy, hogy Haoyangnak is ad belőle.

A kisfiú vérképe két héttel a kezelés megkezdése után normalizálódott, Xu pedig felismerte, hogyha meggyógyítani nem is tudja fiát, a betegséget lassítani tudja.

Mikor híre ment az apa sikerének, többen is felkeresték, hogy rajtuk is segítsen, de ő mindenkit elutasított, mert a kínai törvények nem teszik lehetővé, hogy másoknak is adjon a készítményéből. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top