nlc.hu
Egészség

Egy betegség miatt aggastyánnak néz ki az indiai testvérpár - képek

A Benjami Button testvérpár: az indiai gyerekek idősebbnek néznek ki, mint a szüleik

A gyerekek állapota visszafordíthatatlan.

Keshav és Anjali Kumar  az indiai Jharkhandból származik, és két ritka betegségben, a Cutis Laxa és a Progeria nevű kórképben szenvednek, amelyek miatt korukhoz képest hihetetlenül öregnek tűnnek. A testvérpár “Benjamin Button testvérek“néven kerültek a címlapokra  – F. Scott Fitzgerald novellájának kitalált szereplője után – még 2016-ban. Anjali akkor 7 éves volt, öccse pedig mindössze 18 hónapos, de mindketten már akkor úgy néztek ki, mint a nagyon idős emberek.

Benjamin Button, betegség

A testvérpár. Fotó: Facebook

És nem csak a bőrük volt szokatlanul ráncos és megereszkedett, de mindketten szenvedtek az öregséggel járó ízületi fájdalmaktól.  Mint kiderült, Keshavnál és Anjali Kumarnál betegsége sajnos gyógyíthatatlan.

 

Ráadásul testvérpárnak nemcsak a betegségük okozta ízületi fájdalmakkal kell megküzdenie, hanem a többi gyerek zaklatásával és gúnyolódásával is, akik mindenféle becenevekkel csúfolják őket.  „Az iskolában a gyerekek olyan nevekkel illetnek, mint daadi amma (nagymama), budhiya (öregasszony), bandariya (majom) vagy hanuman (hindu majomúr), és ez bosszant” – mondta Anjali egy interjúban.

Még 2016-ban számoltak be arról, hogy a testvérpár szülei, Shatrughan Rajak és Rinki Devi azt szerették volna, ha többet tehetnének gyermekeikért, de az orvosok azt mondták nekik, hogy Indiában nem lehet rajtuk segíteni, és külföldön is csak a fájdalmukat tudnák elviselhetőbbé tenni. A család nem tudta megengedni magának a külföldi kezelést, így a két gyermeket csak homeopátiás gyógyszereket kapnak, amelyek nem sokat segítenek.

A cutis laxa, mind a progéria tünetei nemcsak a bőrre terjednek ki, és az érintettek általában gyenge az immunrendszerük, magas a szívroham, a mellkasi, és az ízületi gyulladások kockázata. A Truly’s Born Different csatorna nemrég egy YouTube-videót tett közzé Keshavról és Anjali Kumarról, amiben azt láthatjuk, hogy ők ketten gyakorlatilag elválaszthatatlanok, és támogatják egymást a mindennapi nehézségek leküzdésében.

(Oddity Central)

Kiemelt kép: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top