nlc.hu
Egészség

Kómában volt, de közben kislánya született

Karácsony előtti csoda: egy koronavírusos nő arra ébredt a kómából, hogy van egy kislánya

Laura Ward koronavírus-fertőzés miatt került kómába.

Laura Ward akkor betegedett meg a vírustól, amikor már terhes volt kislányával, Hope-pal. A nő állapota annyira leromlott, hogy a 31. héten, több mint két hónappal a várható, október 15-re kiírt szülése előtt az orvosok arra jutottak, hogy sürgősségi császármetszéssel világra kell segíteni a gyermeket.

kisbaba

A kép csak illusztráció (Fotó: iStock)

Az utolsó dolog, amire Laura emlékszik, hogy utolsó erejével rábólintott, hogy beleegyezésével császárral megszülethessen Hope. Laura hét héttel később, szeptember 30-án tért magához, és az első dolog, amit észrevett, az az volt, hogy ott fekszik mellette a kislánya.

A nő kálváriája azonban itt még sajnos nem ért véget, alapvető dolgokat kellett újra megtanulnia.

„Próbáltam felemelni a karomat, de egyszerűen nem tudtam – mondta a Metrónak. – Frusztráló volt, mert nem tudtam beszélni, de mivel nem tudtam mozgatni a karomat vagy a kezemet, leírni sem tudtam, amit el akartam mondani.”

El kellett újra sajátítania, hogyan egyen, hogyan mosson fogat, és a lábizmait is meg kellett erősíteni, mert azok annyira elsatnyultak a fekvés időszaka alatt, hogy eleinte egyáltalán nem tudott lábra állni.  Ma már egészen jól megy neki a járás, jelenleg azt várja a legjobban, hogy bepótolhassa az első heteket, amelyeket Hope nélküle töltött el.

A férje, a 37 éves John egyébként rendszeresen beszélt Laurához FaceTime-on, amikor a nő kómában volt, az újszülött kislánynak pedig addig nem adott addig nevet, amíg a felesége magához nem tért. Másik gyermekük, William is megsínylette édesanyja betegségét, hiszen hosszú ideig nem látta Laurát. 

Ma már azonban újra együtt a család, szerencsére Hope is egészséges, és öt hét után kiengedték az újszülöttosztályról.

(Képeket itt tudsz nézegetni az anyáról és a gyermekéről)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top