nlc.hu
Egészség

Bionikus karral tért vissza az iskolába a tanárnő

Amputálták a kezeit, bionikus karral tért vissza az iskolába a hős tanárnő

Az általános iskolai tanár vérmérgezés következtében veszítette el minden végtagját.

A 47 éves Kath Tregenna két éve karácsony előtt lázasodott be, és olyan súlyossá vált az állapota, hogy kórházba kellett szállítani. A kétgyerekes anyukának körülbelül tizenegyszer állt le a szíve, az orvosok pedig felszólították a családját, hogy vegyenek tőle búcsút.

A szepszis terjedésének megállítására az orvosok amputálták a tanárnő mindkét lábát térd alatt, és mindkét karját könyök alatt. Ezután egy hónapot töltött az intenzív osztályon, és az újévet azzal töltötte, hogy újra felfedezte a körülötte lévő világot, de mindent végtagok nélkül.

„A felépülésem során valóban tudtam, hogy vissza akarok térni az osztályterembe, és újra tanítani akarok.”

Bionikus karral a tanárnő

A 47 éves nő részmunkaidőben dolgozik (Fotó: SWNS)

A felépülés felé vezető rögös úton Kathnak olyan karprotéziseket írtak fel, amik kényelmetlenek és nehezek voltak. „Mindig is az volt az álmom, hogy visszatérhessek tanítani, és tudtam, hogy ezekkel a nehéz horgokkal ezt nem tudom megtenni” – mondta.

Miközben újra megtanulta, hogyan tegye meg első lépéseit, az iskola elegendő pénzt gyűjtött egy bionikus kar költségeinek fedezésére. Miután felszerelték az első bionikus karját, Kath sokkal függetlenebbé vált, és néhány hónappal később az újabb protézist is megkapta a másik karjára. Azóta visszatért az iskolába, ahol részmunkaidőben tanít, és a gyerekek egyszerűen imádják a 47 éves tanárnő bionikus kezeit.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top