nlc.hu
Egészség

Hokimeccsen vette észre egy néző, hogy rákos

Hokimeccsen szúrta ki egy néző, hogy rákos

Egy lelátón ülő fiatal orvos vette észre, hogy a hokicsapat munkatársának melanomája van.
Jégkorongjátékosok meccs közben

Brian „Red” Hamilton az NHL-ben játszó jégkorongcsapat, a Vancouver Canucks egyik felszerelésért felelős munkatársa, így ő is ott volt Seattle-ben tavaly október 23-án, amikor a Seattle Kraken együttese ellen játszottak.

A meccs közben a férfi arra lett figyelmes, hogy egy lelátón ülő nő folyamatosan ütögeti a csapat mögötti plexifalat, hogy felhívja magára a figyelmet. Hamilton eleinte nem foglakozott vele, és a nagy zajban nem is hallotta, mit mond. Aztán a nő felmutatott egy üzenetet, amelyet a telefonjába írt:

A nyakán lévő anyajegy valószínűleg rákos. Kérem, menjen orvoshoz!

– olvasta döbbenten nő üzenetét.

Megfogadta a tanácsot, elment orvoshoz, és kiderült, hogy a nőnek igaza volt: rosszindulatú melanoma, a bőrrák egy típusa alakult ki nála. Szerencsére időben észrevették és eltávolították. Hamilton nagyon hálás volt az ismeretlen nőnek, akinek az életét köszönheti, ezért a hokicsapat Twitterén, egy posztban próbálták megkeresni.

Kiderült, hogy a nőt Nadia Popovicinek hívják, 2019-ben a Washington Egyetemen végzett, és az onkológiai osztályon önkéntesként szerzett tapasztalata révén ismerte fel a férfi melanomáját. A hétvégén személyesen is találkozott Hamiltonnal.

A történet már így is nagyon megható, de ezzel még nem ért véget. Életmentő segítségéért cserébe a két hokicsapat egy 10 ezer dolláros orvosi ösztöndíjat adományozott a fiatal nőnek.

(UPI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Markus Spiske)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top