nlc.hu
Egészség

Megúszhatja a börtönt az anya, a megölte kétéves kisfiát Olaszországban

Megúszhatja a börtönt az anya, aki megölte kétéves kisfiát Olaszországban

Ha az elmeorvosi vizsgálaton betegnek nyilvánítják, nem kell börtönbe mennie Katalinnak, aki megölte kétéves kisfiát Olaszországban.
Börtönfolyosó

Egy országot sokkolt az eset október elején, hogy B. Katalin halálra késelte kétéves kisfiát, Alexet. Miután a magyar bíróság ideiglenesen az apánál helyezte el a gyereket, a nő Olaszországba vitte a kisfiút, ahol megölte, testét pedig egy áruházi pénztárszalagra rakta, mielőtt elfogták volna a rendőrök.

A Bors most arról ír, hogy a hónap végére tűzték ki a pornószínésznőként is dolgozó Katalin elmeorvosi vizsgálatát. A lapnak a neve elhallgatását kérő informátor azt mondta, a vizsgálat során először elbeszélgetnek Katalinnal, majd különböző asszociációs teszteknek vetik alá.

A jelenleg Olaszországban őrzött nő sorsa azon múlik, hogy a szakértő beszámíthatónak vagy súlyos betegnek nyilvánítja. Amennyiben az utóbbi valósul meg, biztosan nem kerül börtönbe, hanem kényszergyógykezelésre küldik.

Katalin szülei úgy gondolják, lányuknak nem a börtönben a helye, és abban bíznak, hogy kórházi körülmények között meggyógyítják a lányukat.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Matthew Ansley)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top