nlc.hu
Egészség

USA: Rákkeltő anyag miatt hívtak vissza testápoló termékeket

 Az amerikai FDA rengeteg testápolási terméket hívott vissza egy rákkeltő anyag miatt

Nem minden terméket hívtak vissza a boltokból.

A Napi.hu azt írja a Bloomberg nyomán, hogy az amerikai  Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) 2021 utolsó napjaiban megnevezett egy sor olyan testápolási terméket, amelyek egy ismert rákkeltő anyag, a benzol meg nem engedett mennyiségét tartalmazhatják. Ez a bejelentés egy nagyobb (egy éve tartó) termék-visszahívási sorozat betetőzése volt, amit a Valisure nevű kis New Haven-i laboratórium indított el, és márciusban kezdte nyilvánosságra hozni vizsgálatai eredményét.

testápoló

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az FDA vizsgálata szerint:

  • Az idei visszahívások olyan nagy cégeket érintenek, mint az amerikai Johnson & Johnson és Procter & Gamble Co. (P&G) vagy a német Bayer AG. A benzolt kimutatták a naptejektől kezdve az izzadásgátlókig számos termékben, főként aeroszolokban.
  • A cikk arra is kitér, hogy a visszahívási lista nem teljes, azaz nem minden terméket hívtak vissza a boltokból, mert a vállalat csak nagyon szűk részét tesztelte a sok ezer testápoló terméknek.
  • Az FDA azt követeli, hogy a cégek minden olyan terméküket vonják vissza a kereskedelmi forgalomból, amelyben egymillió anyagrészecskében kettő benzolrészecske található. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top