nlc.hu
Egészség

Áremelés a budapesti fürdőkben

Drasztikus áremelés jöhet a budapesti fürdőkben

A turisták körében népszerű fürdőkben akár 20 százalékkal is drágulhat a belépőjegy.

Komoly áremelkedés várható a budapesti fürdőkben a második félévtől. Ahol főként a budapesti vendégkör fordul meg, 8,7 százalékkal emelik a belépőjegyek árát, a nemzetközi turizmusban érintett fürdők esetében pedig 20 százalékos áremelés jöhet – írja a Napi.hu.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. (BGYH) éves terve szerint az áremelésre egyebek mellett a rezsiköltségek elszállása és a bérköltségek növekedése miatt van szükség. A cég szerint a jegyárak még így is 30 százalékkal elmaradnak a nemzetközi átlagtól.

Férfi a vízben a Széchenyi fürdőben

Egy látogató a fővárosi Széchenyi fürdőben 2021. május 1-jén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az idei évre vonatkozó tervek között szerepel, hogy a Széchenyit rendezvényhelyszínként próbálják meg hasznosítani a klasszikus üzemidőn kívül. A Széchenyiben és a Lukácsban Private Medical SPA ágazat beindítását tervezik, az idén megnyíló Rác fürdőben pedig olyan prémium felső kategóriás szolgáltatásokat kínálnak majd, amelyek jelenleg egyik fürdőben sem érhetők el. A Gellért pedig csak május végéig fogad vendégeket, utána kezdődik a felújítása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top