nlc.hu
Egészség

Maszknélküli utas pereli a légitársaságot

Beperelte a légitársaságot, miután nem engedték maszk nélkül utazni

A nő állítja, ő csak a vízivás miatt vette le a maszkját, a légitársaságnál mást mondanak.

Beperelte a Southwest Airlinest egy nő, miután a Washington DC-ből Floridába induló gép fedélzetéről rendőrök szállították le, mert nem volt hajlandó maszkot viselni. Medora Clai Reading azt állítja, ő a felszállás előtt tájékoztatta a légitársaság egyik alkalmazottját egészségügyi állapotáról, beleértve a szívbetegség miatti légzési nehézségeket, az alacsony vércukorszintet és a klausztrofóbiát.

A Southwest Airlines járatán volt a balhé (Fotó: Southwest Airlines)

A Southwest Airlines járatán volt a balhé (Fotó: Southwest Airlines)

Panasza szerint a földi személyzet nem volt túlzottan együttérző vele. Medora a gép elején ült, és azt mondja, hogy egy üveg vizet kért egy légiutas-kísérőtől, miután felszállt a fedélzetre. Azt állította, hogy megmutatta a légiutas-kísérőnek az orvosi mentesítési kártyáját, de állítólag a fedélzeten is azt mondták neki, hogy a légitársaság nem „törődik vele”, és állandóan maszkot kell viselnie.

A vita mindenesetre elindult és ilyen helyzetben sosem az utasnak lesz igaza, így egy idő után az utasközönség is a gép személyzete mellé állt, hisz Medora miatt nem tudtak felszállni. Végül a rendőrség szedte le a gépről a maszkellenes nőt.

Ugyanakkor a rendőrök azt mondták a nőnek, hogy a Southwest járatain sok az ilyen incidens

A Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (FAA) év végi adataiból kiderült, hogy 2021-ben 5981 utaseseményt jelentettek a légitársaságok; ebből 4 290 a maszkokkal kapcsolatos volt.

Medora  ügyvédje, Kristina Heuser „ellenséges és sértő” magatartással és „COVID-őrülettel” vádolta Southwest-et. Azt állította, hogy a „tanúkkal teli repülőgép” látta a veszekedést, és néhány utas videóra vette a jelenetet.

A leszállított utas szerint azt ígérték neki, hogy jogosult a repülőjegy teljes visszatérítésére, de azt soha nem kapta meg. Beadványában 10 millió dollárra perelte a légitársaságot. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top