nlc.hu
Egészség

Budapesti háziorvos: oltatlanoknak

„Hadd fogyjon” – mondta egy háziorvos, majd mosdókagylóba nyomta a Covid-oltásokat

Az asszisztensével az oltatlanoktól jogosulatlan előnyként kapott összeget egymás között, egyenlő arányban elosztották.

A Központi Nyomozó Főügyészség tette közzé annak a budapesti  háziorvosnak és asszisztensének az esetét,  akik valótlan tartalmú oltási igazolást állítottak ki a koronavírus elleni védőoltás tényleges beadása nélkül. Sokan jelentkeztek náluk, akik az oltásra nem tartottak igényt, azonban a védettségi igazolásra szükségük volt, és ezért 15 000 és 30 000 forint közötti összeget fizettek. A közlemény szerint a gyanúsítottak a jogosulatlan előnyként kapott összeget egymás között, egyenlő arányban elosztották.

Koronavírus-oltást egy orvos kezében

A kép csak illusztráció. (Fotó: Pexels/RF._.studio)

A rendelésen két rendőr is megjelent, akik úgy kapták meg pénzért az asszisztens által kiállított oltási igazolást, hogy a háziorvos az oltóanyagot felszívta egy fecskendőbe, majd annak tartalmát „hadd fogyjon” kijelentést téve a mosdókagylóba ürítette.

A regionális nyomozó ügyészség elrendelte a két egészségügyi dolgozó őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki őket korrupciós bűncselekmény miatt – amelyet a háziorvos tettesként, míg a szakasszisztens bűnsegédként követett el – majd indítványozta letartóztatásukat. A kényszerintézkedés elrendeléséről a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa ma dönt. Az ügyben eddig négy személy gyanúsítotti kihallgatására került sor, azonban sem az egészségügyi dolgozók, sem pedig a két rendőr nem tett vallomást. A kutatások során a megvesztegetett egészségügyi dolgozóktól közel 60 millió forint korrupciós pénz foglaltak le, a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top