nlc.hu
Egészség

Influenzajárvány válthatja az omikront

Berobbanhat az influenza az omikron után

Egyelőre az omikron dominál a fertőzések között, de ez változhat.
oltás

Egyre többen mennek orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, sok a lázas és a köhögő beteg. A Nemzeti Népegészségügyi Központ felmérése szerint országszerte erősödik az influenza (1 hét alatt 30 százalékkal emelkedett azoknak a száma, akik influenzaszerű tünetekkel fordultak orvoshoz), de járványról még nem beszélhetünk. Az adatok szerint az egész országban erősödik az influenza.

A fertőzések hátterében a legtöbb esetben még az omikron variáns áll, a szakértők viszont azt mondják, ha a koronavírusjárvány gyengülni kezd, az influenza tovább erősödhet – számolt be a Tények. “Ha itt lecseng az omikron hullám, akkor esetlegesen várható, hogy az influenza fogja átvenni a vezető szerepet az influenzaszerű tünetek mögött” – prognosztizálta Dr. Molnár Zsuzsanna, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. 

A covid és az influenza kettős fertőzése továbbra is súlyos tünetekkel járhat, ezért a szakértők szerint mindkét betegség ellen javasolt a védőoltás.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Komka Péter

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top