nlc.hu
Egészség

Szoptatás közben tej szivárgott a hónaljából

Megdöbbenve vette észre, hogy szoptatás közben tej szivárog a hónaljából

Van rá orvosi magyarázat.

Egy szoptatós anyuka, Lindsay White igencsak megdöbbent, amikor rájött, hogy a hónaljából anyatej szivárog. Először az tűnt fel neki, hogy kislánya feje mintha nedves lenne, de először csak azt hitte, nagyon leizzadt, és csak ezután szembesült azzal, hogy amit izzadságnak hitt, az valójában anyatej. Fel is kereste orvosát, aki elmondta, hogy van egy tejcsatorna a hónaljában. Lindsay White, aki történetét TikTokon is megosztotta, arról is mesélt, hogy másik gyermeke születése után már nemcsak az egyik oldalon, hanem a bal és jobb hónaljából is szivárgott a tej.

Női hónalj

Fotó: Getty Images

Emily Brittingham szoptatási tanácsadó szerint Lindsay White esete nem egyedi, előfordul, hogy a tejcsatornák egészen a hónaljig felnyúlnak. A mellbimbók és az alattuk lévő mirigyszövet a törzs hasi oldalán, a hónaljtól a lágyékig terjedő tejléc mellkasi dombjain fejlődnek ki még az anyaméhben, és elfordulhat, hogy a terhesség 16 hetében nem mindegyik magzatnál húzódik vissza a tejléc, és később, amikor a gyermek felnő, és maga is várandós lesz, a tejcsatornák egészen a tejléc végéig elérnek.

(via LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top