nlc.hu
Egészség

Golyóálló mellényben ment kórházba a rettegő férfi

Golyóálló mellényben ment kórházba, mert retteg az ukrán-orosz háborútól

Egy 48 éves férfi a galaci kórház sürgősségi osztályán jelentkezett egészségügyi problémák miatt. Nem mindennapi viselet volt rajta: egy golyóálló mellény.

A galaci kórház sürgősségi osztályán Romániában elég nagy megdöbbenést keltett, amikor 48 éves férfi páciensükről a kivizsgálás során kiderült, hogy golyóálló mellény van rajta. Akkor látták meg a „ruhadarabot”, amikor megkérték a beteget, hogy vetkőzzön le. Megkérdezték, hogy erre miért van szükség, mire a beteg elmondta, hogy nem a kórházban dolgozóktól fél, csupán attól tart, hogy bármelyik pillanatban kitörhet az ukrán-orosz háború, és akkor szüksége lehet rá – írja a foter.ro.

Golyóálló mellény

Meglepődtek a kórházban a golyóálló mellény láttán (Fotó: Getty Images)

Elmondása szerint a férfi mindenhová golyóálló mellényben jár, amihez egy airsoft klub tagjaként jutott hozzá. Úgy fest, a hírekből áramló háborús pszichózis nemcsak az Ukrajnában élőket érte utol, hanem az olyan országokban élőket is, akik látszólag nem érintettek a krízishelyzetben. Azt persze mi sem értjük, mi a logika a golyóálló mellény viselése mögött, hiszen ha hirtelen, meglepetésszerű támadás érné valamilyen megmagyarázhatatlan – és valószínűtlen – oknál fogva Romániát, az rakéta, nem pedig golyók által történne, attól pedig a golyóálló mellény nem véd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top