nlc.hu
Egészség

Kölcsönkért Fitbit mutatta ki, hogy új szívre van szüksége

Kölcsönkérte a barátja pulzusmérőjét, így derült ki, hogy új szívre lesz szüksége

A 30 éves Ryan Gabb kölcsönkérte a barátja Fitbitjét, miután nem érezte túl jól magát. Az eredmény megdöbbentette.

Ryan Gabb nem érezte jól magát. Nehezen kapott levegőt, megfázásszerű tünetei voltak, és ezek nem akartak elmúlni. Kölcsönkérte a barátja Fitbitjét, ami meglepő eredményt mutatott: eszerint Ryannak több mint száz szívdobbanása volt percenként, és mivel a legtöbb felnőtt értéke nagyjából 60 és 100 között van, a férfi orvoshoz fordult. A háziorvosa azonnal beutalta őt a kórházba, ahol megállapították, hogy egy ritka szívizombetegsében, Cardiomyopathiaban szenved – írja a Unilad.

Fitbit

A Fitbit mentette meg az életét (Fotó: Pixabay)

A betegség jellemzően úgy fest, hogy elvékonyodik a szívizom, amitől egy idő után képtelenné válik a vér pumpálására, ami szívösszeomláshoz, vérrögök kialakulásához, szívritmus-zavarokhoz vezethet. A férfit nagyon gyorsan megműtötték, és egy szívpumpát ültettek be a szervezetébe, de ez csak ideiglenes megoldás: jelenleg szívtranszplantációs várólistán van, immár majdnem négy éve, mivel a fenti eset még 2017-ben történt. A férfinak fel kellett adnia a munkáját a gyárban, és bár mostanában jól érzi magát, eléggé stresszes számára, hogy ilyen sokat kell várnia az új szívre. Egyfolytában bekapcsolva kell tartania a telefonját, és nem mehet olyan helyekre, ahol nincs térerő, ugyanis bármikor csöröghetnek a kórházból, hogy mennie kell, ami extra stresszforrást jelent az életében. Jelenleg az Egyesült Királyságban több százan várnak szívdonorra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top