Egészség

Állandó gyomorpanaszok, alhasi fájdalom és visszatérő hasmenés vagy székrekedés – Lehet, hogy IBS-em van? (X)

Lehet, hogy IBS-em van?

Az IBS legfőbb jellemzője, hogy remekül „rejtőzködik”. Tünetei, a különböző gyomorpanaszok, a puffadás, a görcsök, az alhasi fájdalom és a visszatérő hasmenés és székrekedés számos betegséghez kapcsolódhatnak, éppen ezért alapos kivizsgálás nélkül általában nem is derül ki, miből erednek. Bár ez még ma sem teljesen tisztázott, a bélrendszer megváltozott működésének hátterében valószínűleg az áll, hogy a központi idegrendszer és bélrendszer nem kommunikál egymással rendesen.

Állandó gyomorpanaszok, alhasi fájdalom és visszatérő hasmenés vagy székrekedés – Lehet, hogy IBS-em van? (X)

Az egyik leggyakoribb bélműködési rendellenesség jellemzően 20-31 éves korban alakul ki, és nőknél kétszer olyan gyakorisággal fordul elő.  Beazonosításában segíthet, hogy a testi tünetek mellett az életminőséget nagyban befolyásoló mentális panaszokkal is jár. Ilyen az állandó fáradtság, az alvászavarok, a fejfájás, a szorongás.

Mitől lesz könnyebb?

Az IBS-ből nem lehet teljesen kigyógyulni, komplex terápiával azonban eredményesen kezelhető. Vagyis az orvos által felírt gyógyszerek mellett tudatos életmódváltásra is szükség van. Ebbe éppúgy beletartozik az egészséges étkezés, mint a megfelelő testmozgás biztosítása, illetve a kognitív viselkedésterápia módszerei. Ahhoz, hogy jobban megismerd, mire, hogy reagál a szervezeted, érdemes feljegyezned a dolgokat, és úgynevezett IBS-naplót vezetni.

 

 

A bél-mikrobiom egyensúlyának visszaállításában segíthet az IBS-es betegek számára kifejlesztett B. longum 35624® kultúrát tartalmazó Alflorex® IBS. Napi egy kapszula szedése akár már 1-2 hét elteltével enyhítheti az irritábilis bél szindróma tüneteit, azaz a felfúvódást, a gázképződést, az alhasi fájdalmat, a hasmenést és a szorulást. A világ egyik vezető mikrobiom-kutató központjának klinikusaival közösen felfedezett termék olyan egyedi baktériumot tartalmaz, amely természetes módon is előfordul szervezetünkben, és nyugtató, erősítő réteget képez a bélfalon. A készítmény glutén-, laktóz-, tej, tejtermék-, tartósítószer- és szójamentes, és vegetáriánusok is szedhetik.

Tudj meg róla többet: alflorexprobiotikum.hu

Orvostechnikai eszköz

A kockázatokról olvassa el

a használati útmutatót

vagy kérdezze meg

kezelőorvosát!

Forgalmazza: Magna Pharm Hungary Kft.
1143 Budapest, Gizella út 42-44., Moha irodaház

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top