nlc.hu
Egészség

Oltási igazolványokkal csencselt a 90-szer oltott férfi

90 oltást vett fel egy férfi Németországban

Még nem tudni, az egészségére milyen hatással volt a rengeteg oltás.

Több tucat Covid-19 elleni oltást vett fel állítólag egy magdeburgi férfi, hogy hamisított, de valódi oltóanyagszámmal ellátott Covid-igazolványokat adhasson el olyanoknak, akik nem akarják beoltatni magukat – írja a helyi rendőrség közleményére hivatkozva a blikk.hu.

Fotó: Unsplash

Fotó: Unsplash

A kelet-németországi férfi, akinek a nevét a német adatvédelmi szabályok miatt nem tették közzé, az előzetes vizsgálatok szerint hónapokon át szászországi oltóközpontokat járva akár 90 oltást is felvett, amíg a rendőrség április elején el nem kapta. A gyanúsítottat nem tartóztatták le, oltási igazolványok jogosulatlan kiadása és közokirat-hamisítás miatt folyik ellene nyomozás. A férfit a szászországi Eilenburg egy oltóközpontjában kapták el, ahol az előző napi után másnap is jelentkezett Covid-19 elleni oltásra. A rendőrség több üres oltási kártyát foglalt le, és megindították ellene a bűnügyi eljárást.

Azt nem tudni, hogy a 90 vakcina milyen hatással volt az illető egészségére.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top