nlc.hu
Egészség

Hegyet mászik, pedig mindkét lábát amputálták

Amputálták mindkét lábát, de ő csak azért is hegyet mászik

Liam King katonaként szolgált, amikor 2011-ben rálépett egy aknára, és az eset miatt mindkét lábát amputálni kellett. Igyekszik úgy élni, mintha továbbra is meglenne mindkét lába. Például hegyet mászik Walesben.

Liam King a lábait Afganisztánban vesztette el, de velük együtt szerencsére az életkedve nem távozott. 33 évesen be akarta bizonyítani, hogy lábak nélkül is képes a hegymászásra.

Az élet nem ér véget egy súlyos sérülés után sem

– vallja a leszerelt katona, akinek azért beletelt néhány évbe, hogy magában mentálisan feldolgozza a sérülését. Ez azonban olyan jól sikerült, hogy mostanra teli van életkedvvel – írja a ladbible.

Liam King a hegyen

Liam King hegyet mászik (fotó: Profimédia)

Egy veterántársa, Luke Read társaságában mászott, és a túra megjárása összesen hét órájába telt, útközben pedig havazás, eső és erős szélfúvás is nehezítette a dolgukat. A visszaúttal együtt összesen tizenkét órán át gyalogoltak. Liam is elismeri, hogy az időjárás nem volt a legbarátibb – elmondása szerint néha egyenesen pokoli volt – , de így is megbirkózott a körülményekkel, és végül pihenés nélkül sikerült meghódítania a Snowdon hegyet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top