nlc.hu
Egészség

A tanárnő mentette meg a fulladozó diákot

Majdnem megfulladt a harmadikos diák, a tanárnője mentette meg az életét

Véletlenül lenyelt egy kupakot a 9 éves diák, a tanárnője mentette meg az életét.
Fulladozó gyereknek segít a tanárnő az osztályteremben

Egy harmadikos diák majdnem megfulladt az osztályteremben, de hős tanárnője megmentette az életét a New Yorki-i East Orange közösségi iskolában.

A 9 éves Robert Stonakernek egy kupak zárta el a légutait, miután foggal próbált kinyitni egy palackot.

Az üveg kupakja túl szoros volt, ezért a számmal nyitottam ki, de amikor összenyomtam, lement a torkomon, és egyáltalán nem kaptam levegőt

– emlékezett vissza a diák.

Pánikba esett, megpróbálta kiköpni a kupakot, de nem sikerült, ezután JaNiece Jenkins tanárnőhöz rohant segítségért. Hang nem jött ki a torkán, de a pedagógus egyből tudta, hogy nagy a baj. A felkészítése szerint végrehajtotta a Heimlich-féle műfogást, és a kupak kijött a gyerek torkából.

Minderről az osztályterem biztonsági kamerája készített felvételt: 

Jenkins azt mondta, sosem gondolta volna, hogy valaha is használnia kell majd az elsősegély-nyújtási ismereteit, de nagyon hálás a képzésért. Egyúttal felhívta a figyelmet, hogy sosem tudhatjuk, mikor kell nekünk segítenünk valakin. Tévedés azt gondolni, hogy majd lesz valaki, aki felkészültebb és rátermettebb, mert vannak olyan esetek, amikor nincs ott más, és nekünk kell cselekednünk.

A tanárnőt kitüntették a hősies tettéért. 

(Yahoo)

(Kiemelt kép: YouTube/CBS New York)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top