nlc.hu
Egészség

Aneszteziológushiány az ózdi kórházban

Nincs elég aneszteziológus szakorvos az ózdi kórházban, elküldik a betegeket

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba küldik az akut ellátásra szoruló sebészeti, traumatológiai és nőgyógyászati betegeket.

A 444.hu információi szerint július 11-én, 13-án és 15-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba küldik az akut ellátásra szoruló sebészeti, traumatológiai és nőgyógyászati betegeket, akiket alapesetben az ózdi kórházban látnának el. Erre azért van szükség, mert nincs elég aneszteziológus szakorvos.

Kereste a lap a témában a két kórházat és az átszervezést jóváhagyó Nemzeti Népegészségügyi Központot is, de csak Miskolcról kaptak választ. Azt írták:

Nemrég a szolnoki kórház jelentette be, hogy nem tudnak gyermek intenzíves ellátást igényelő műtéteket végezni, korábban pedig a szülészeti ellátást szűkítették. A mohácsi kórházban június óta egyáltalán nem lehet szülni.

Mint azt mi is írtuk: a szolnoki kórház rendelkezésére álló feltételek mellett olyan műtét nem végezhető, mely előreláthatólag gyermek intenzíves ellátást igényel. Ezért ezeket a gyerekeket másfél, kétórás távolságban lévő intézményekbe kellene szállítani, ami  akár végzetes katasztrófákat is okozhat.

Június elején a Kórházszövetség jelezte, hogy „az egészségügyben dolgozók az elmúlt két és fél év gyors alkalmazkodást és önfeláldozást igénylő munkájában elfáradtak, sokan kiégtek. A hátrányos helyzetű térségekben az alapellátás meggyengült, és a kórházakban is kevés az orvos. A kemény, nyílt piaci versenyben az intézmények nem képesek megtartani gazdasági és műszaki dolgozóikat sem”.

műtét

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top