nlc.hu
Egészség

Egy "Ó b***meg" miatt panaszolták be a mentőtisztet

Egy “Ó b***meg!” miatt panaszolták be a mentőtisztet

Életmentés közben az egyik mentőtiszt aggodalmában eleresztett egy káromkodást. Egy szemtanú ezt sérelmezte.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán jelent meg az alábbi poszt, ami egy igen meglepő panaszlevél miatt íródott.

Bajtársaink szeme láttára állt meg a szíve annak az 50 év körüli férfinek, akit már éppen mellkasi panaszai miatt vizsgáltak egy fővárosi közterületen múlt héten. Az életmentők azonnal megkezdték az újraélesztést, ami alatt a beteg keringése többször beindult, majd ismét összeomlott. Eközben káromkodott véletlenül aggodalmában fiatal mentőtiszt bajtársnőnk, amit több oldalas levélben kifogásolt az egyik szemtanú. Az érintettek meghallgatása után az orvosigazgató írásban kért elnézést “a mentés hevében elhangzott átkozódás” miatt, majd szakmai dicséretben részesítette a mentőegységet, amiért az elhúzódó újraélesztés után végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – reagált az Országos Mentőszolgálat a szemtanú panaszára.

Mentőautó száguld

A kép csak illusztráció. (Fotó: OMSZ)

Májusban pedig rasszizmussal vádolták meg a Mentőszolgálat munkatársait: nem láttak el egy nőt, mert roma családhoz nem akartak bemenni. Ez állította annak az asszonynak a lánya, akihez rosszullét miatt hívtak segítséget Budapesten, a 13. kerületben. A család szerint a mentők – meglátva őket – már a lépcsőházból visszafordultak, és elhajtottak.

A Mentőszolgálat szerint a testi épségük védelme miatt mentek ki a házból, mert életveszélyesen fenyegették, szidalmazták és megfélemlítették őket. A rosszullétre panaszkodó asszonyt végül egy másik mentős látta el, már rendőri kíséret mellett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top