nlc.hu
Egészség

Ébredés 9 év kóma után

Kilenc év kómából ébredt fel Katalin, kártérítésért perlik a kórházat

A kétgyermekes Katalin jelenleg úgynevezett minimális tudatállapotban van, azonban őt ápoló édesanyja végre bizakodik, hogy egy nap felépülhet.

Kilenc év éberkóma után javult az állapota Varga Katalinnak – tudta meg a Blikk. A kétgyermekes családanyát egy jóindulatú agydaganat miatt műtötték meg még 2013-ban, ám egy kórházi baktérium megtámadta a szervezetét, emiatt került éberkómába. Azóta édesanyja, Kistaj Éva ápolja. Katalin kilenc éven át mozdulatlanul, magzatpózban feküdt és beszélni sem tudott. A javulás apránként következett be, jelenleg a nő úgynevezett minimális tudatállapotban van, azaz néhány dolgot már képes megcsinálni, amiket korábban nem, többek között fel tudják már ültetni és a lábát is elkezdte mozgatni. Mindez végre bizakodásra ad okot, hogy egy nap akár fel is épülhet.  

Anya és lánya az eltelt évek folyamán számos nehézségen mentek keresztül, adósságot halmoztak fel, majdnem elveszítették az otthonukat, sőt Katalint a volt férje még gyermektartásért is beperelte. A nő a gyermekeit sem láthatta, azonban nemrégiben a lánya, aki már nagykorú, felkereste őt és azóta is rendszeresen látogatja.

Kórházi beteg

A kép illusztráció! (Fotó: Getty Images)

Éva 100 milliós kártérítésért perelte be a kórházat, ahol annak idején Katalin műtétét végezték. A tárgyalások még tartanak. Az asszony a lapnak elmonta azt is, ígéretet kaptak, hogy Katalint hamarosan felveszik egy rehabilitációs intézetbe, majd koponyaimplantátumot ültetnek be neki, ezt követően pedig a tervek szerint kiutaznak Barcelonába egy speciális kezelésre. 

A nő volt férje azonban továbbra is pereskedik gyerek- és rokontartásért, emiatt neki 600 ezer forintot ki kell fizetniük. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top